30 dages fri returret
Fri fragt ved 600 kr.
Kun 1-2 hverdages levering

Azienda Agricola Mario Giribaldi Barolo DOCG Ravera økologisk (2018)

Pr. stk.
360,00 kr.
Pr. stk.
360,00 kr.
Før 420,00 DKK
SPAR 60,- PR. FL. FRA 29/4-2/6
På lager online
Kan afhentes i valgfri butik
Varenummer: 0521789

Azienda Agricola Mario Giribaldi Barolo DOCG Ravera økologisk (2018)

Yderst elegant Barolo, perfekt til det røde kød, vildt, en god steg eller gryderetten.

God til: Rødt kød, vildt


Karakter
Tør
Sød
Fylde
Let
Kraftig
Tannin
Lav
Høj

Type
Rødvin
Smagsnoter
Vanilje, rød frugt, krydderi
Alkohol og indhold
14 % / 75 cl
Land
Italien
Område
Piemonte
Producent
Giribaldi
Serveringstemperatur
16-18°C
Holdbarhed efter åbning
Under 3 dage
Dyrkningsmetode
Økologisk
Lagringspotentiale
16-20 år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (mdr.)
24
Type af fad
Fransk Eg
Proptype
Korkprop
Primær emballage
Flaske
Sekundær emballage
Pap karton
Restsukker
0.1 g/L
Velegnet til
Rødt kød, vildt
Indeholder
Sulfitter

Varm, blød og frugtig

Vinen er intens rubinrød i glasset med orangefarvede reflekser, som bliver mere udtalt efter et par års lagring. I næsen er en tydelig duft af rød frugt, jordbær, kirsebær og mørke skovfrugter samt lidt hvid peber, som er karakteristisk for Novello. Munden fyldes med en varm og sødlig smag af vanilje og rød frugt. Let krydrede noter blandes med den røde frugt og gør vinen yderst elegant. Tør i munden med bløde tanniner, der smyger sig om tungen.

Perfekt til rødt kød, vildt, steg og gryderetter. En udsøgt meditationsvin. Efter nogle år er vinen også et udmærket match til mørk chokolade eller desserter med chokolade.

Serveringstemperatur: 16-18°C

— VinAvisen28-03-2023
“Elegant, lød det enstemmigt fra smagepanelet, om denne rødvin. Den har en fin duft af skovbund og hyldebær og en velkomponeret og kompleks smag med frisk frugt, tilpas tørhed, en god syre og et lille tanninbid. Nyd vinen, som den er her og nu, eller gem den i endnu nogle år til en særlig lejlighed.”

Fremstilling

Nebbiolodruerne til Barolo DOCG er høstet fra vinmarkerne i Novello, hvor de ligger i en højde på 350-400 meter over havoverfladen. Jordbunden består af mergel og ler og har en god dræning og en enestående soleksponering. De to Cru’er, Ravera og Cerviano Merli, laver en udsøgt Barolo med de typiske karaktertræk fra disse to vinmarker. Der vokser udelukkende Nebbiolo af italiensk oprindelse på vinmarkerne. Vinificeringen er traditionel med 20 dages udblødning ved kontrolleret temperatur på 30/35C, og mosten pumpes over kvaset flere gange om dagen. Efter at have hvilet på tanke af rustfrit stål i fire måneder, lagrer vinen på franske egetræsfade i to år og derefter på flaske i Giribaldis kælder, hvor temperaturen konstant er 16C.

Om producenten

Vingården Giribaldi blev grundlagt i begyndelsen af det 20. århundrede. Dengang var det hårde tider, og landbrug var ikke kun en indkomstkilde men også en levestil for dem, der elskede landet, selvom det fik dem til at lide nok så meget. Det var normalt for dem at ofre meget for det land, hvor de var vokset op. I dag tænker Giribaldi stadig på traditionerne og kærligheden til noget så livligt som vin, og de fortsætter blot deres fars og bedstefars arbejde med samme passion og hengivenhed. De ser sig som en familie, ikke blot fordi de repræsenterer tredje generation i en vinfamilie, men fordi de er en stor familie udgjort af 10 mennesker, som hver dag stolt arbejder sammen og deler samme passion. Det hele starter med vinmarken, jordbunden og vinstokkene. Spørgsmålet om hvorvidt vinens kvalitet afhænger af arbejdet i vinmarken eller i vinkælderen stilles ofte, men det kan ikke siges, at det ene er vigtigere end det andet. Det starter uden tvivl i vinmarken, hvor der skal vælges den rette vinstok til jordbunden og mikroklimaet, og så er flere års erfaring selvfølgelig bedre end en bog. Der er stor forskel på vinmarker, og mange faktorer spiller ind. Hver vinmark har sit eget liv og skal behandles forskelligt. Meget afhænger af druernes kvalitet når høsten nås, og klimaet fastsætter spillereglerne fra forår til efterår, så arbejdet med druerne må tilpasses herefter. Arbejdet i kælderen er traditionelt med stort fokus på den nedarvede erfaring men samtidig anvendes moderne teknologi, så druernes høje kvalitet bevares i vinen.

Giribaldi er økologisk certificeret og har været det siden 2004 efter tre års omlægning til økologisk drift. De kan dermed bryste sig af at være en af de første økologiske vinavlere i Italien.

Anbefalede produkter